Expositie Boeren, Burgers en Buitenlui

Het thema voor Openmonumentendag dit jaar is “Boeren, Burgers en Buitenlui”. Hoe geef je daar nu als historische vereniging vorm aan?
Wij denken daar een geschikte oplossing voor gevonden te hebben. 10 families, van oorsprong komend of gewoond hebbend in Nieuwveen of Zevenhoven, gaan we voor het voetlicht brengen.
Aan de hand van soms hele oude familiefoto’s gaan we de genealogie van deze families vanaf begin 20e eeuw in beeld brengen.

Het gaat om het nageslacht van de volgende 9 families: Janmaat, Steijn, de Groot en Van der Hulst; allen Zevenhovenaren.
Uit Nieuwveen kozen we voor de families Van Harten, Stouten, Bader, Spek en Van der Leden.

Nu hebben we in ons archief wel wat foto’s maar vaak zijn de families nog niet compleet. Kunt u ons helpen? Heeft u nog foto’s waar b.v. oma of opa of misschien wel uw overgrootouders opstaan of van bijvoorbeeld uw eigen gezin? Neem dan contact op met Jan Vervark; telefoon 0172-538977 / 06-41933806 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook zal tijdens de tentoonstelling de geschiedenis van boerderij Charkow en haar bewoners -de 10de familie- worden uitgelicht.

En als daar nog ruimte voor is zullen we een aantal hele oude familiefoto’s tonen waarvan we niet weten wie dat zijn.

Al nieuwsgierig geworden? De tentoonstelling loopt vanaf begin september.