Excursie naar het Vechtstreek museum

De geschiedenis van Goudestein begint rond 1608. Dan koopt de Amsterdamse koopman Jan Jacob Huydecoper de hofstede “De Gouden Hoeff”, die door zijn zoon Joan Huydecoper zal worden uitgebouwd in 1754 tot het huidige buiten “Goudestein”.
Dit Buiten is nu in gebruik door het college van B&W van de gemeente Overvecht. Het is verder een zeer gewilde trouwlokatie.

Het Vechtstreekmuseum werd in 1994 opgericht als Museum Maarssen en kwam voort uit de oudheidkamer van de toenmalige gemeente Maarsen. De vaste collectie van het museum richt zich met name op de geschiedenis van de Vecht, de bewoners, de buitenplaatsen en de theekoepels. Speciale aandacht is er voor de familie Huydecoper, die Goudestein hebben gebouwd.
Op de bovenverdieping is een tentoonstelling over de multi-getalenteerde Vechtkanter Willen G. van der Hulst. De wisselende expositie heeft als titel: “Verkade’s Verrassende Vechtstreek”; schilderijen van Verkade over de Vechtstreek.

De kosten voor deze excursie zijn € 13,-- per persoon. Dit is inclusief koffie met appeltaart-punt, entree en gidsen voor zowel het Vechtstreekmuseum als Goudestein.

We vertrekken van het Teylersplein om 9.15 uur.
Het adres van het museum is Diependaalsedijk 19b, 3601GH, Maarsen.

U kunt zich voor deze excursie opgeven bij:
Paul Graveland: 0172 538830 of per email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aldert Zijl : 0172 539830 of per email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.