In Silverstein, een buitenplaats die in de loop der tijd in een koetshuis veranderd is, en waarin nu het Vechtstreekmuseum gevestigd is, worden we hartelijk ontvangen met koffie en appeltaart.
Het koetshuis hoorde bij het prachtige buiten Goudestein, een huis dat in diverse hoedanigheden (van oorsprong was het een boerenhoeve) vanaf begin 1600 tot 1955 in het bezit geweest is van de Amsterdamse familie Huydecoper. In Goudestein, dat tegenwoordig het gemeentehuis van Maarssen is worden we rondgeleid en vertellen gidsen ons uitgebreid over de geschiedenis van dit pand en zijn bewoners.

Terug in het Vechtstreekmuseum krijgen we uitleg over “Verkade’s Verrassende Vechtstreek”. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat het Verkade-album “de Vecht” van Jac. P. Thijsse uitkwam, een boek met hele kleine aquarellen van de Vechtstreek, van de hand van o.a. Jan Voerman.
Je kon deze “plaatjes” verzamelen, ze zaten bij beschuit en bij andere Verkade producten. Op de tentoonstelling zijn 27 van deze aquarellen vergroot te zien, met daar naast een foto van de huidige situatie, gemaakt door leden van Fotoclub Loenen. Heel leuk om te zien, soms bijna onveranderd, en soms haast niet meer te herkennen.

Op de bovenverdieping van het museum is er dan nog een expositie van een bekende “Vechtkanter”, Willem G. van der Hulst jr, 1917 – 2006. Er zijn beelden, schilderijen en aquarellen te zien uit zijn uitgebreide werk, en bovendien de illustraties van de boeken van zijn vader, de bekende kinderboekenschrijver. Al met al was er meer dan genoeg te zien.

De suggestie van de gastheren en -vrouwen van het museum om een wandeling door de tuinen en langs de Vecht te maken was niet verkeerd, mede vanwege het uitzonderlijk fraaie herfstweer!

Hieronder enige foto-impressies.

 

Adres Oudheidkamer:
Kerkstraat 31, Nieuwveen
Openingstijden:
Woensdagochtend 10:00 - 12:00 uur .
Zondagmiddag 14:00 - 16:00 uur .

Wij respecteren uw privacy.
U vindt HIER onze privacyverklaring.

anbi algemeen nut beogende instelling
 Rek. NL11 INGB 0005 0957 17