Excursie naar Smalspoormuseum Katwijk-Leiden

Stoomgemaal Cruquius kleinZoals u van de Historische Kring gewend bent, organiseren wij tweemaal per jaar een excursie. Afgelopen voorjaar hebben we het Engelandvaardersmuseum in Noordwijk bezocht.
Ook voor de najaarsexcursie hebben wij weer een interessante bestemming gevonden, maar met een heel ander onderwerp.

Wij willen op zaterdagmorgen 19 oktober een bezoek brengen aan

het Smalspoormuseum Katwijk-Leiden

Wat gaan we daar zien?
Bij de kassa in de vorm van een ouderwets stationsloket koopt u een echt treinkaartje. Goed bewaren, het dient als plaatsbewijs voor de treinrit.

U komt op het perron, waar elk uur een stoomtrein vertrekt voor een ritje van ongeveer een half uur langs het Valkenburgse Meer. Halverwege wordt gestopt om te keren.

Na terugkomst kunt u diverse loodsen bezoeken met gerestaureerd materieel. Verder is er een museum met oude locomotieven, trams, motorlorries, wagons en ander materieel. Er is een oude werkplaats, er zijn een aantal opstellingen van modeltreinen. Tevens is daar koffie, thee, fris en ijs verkrijgbaar en zijn er toiletten. Er is ook een tuin en een kas op het terrein.

Route en prijzen

Het Smalspoormuseum ligt aan het Valkenburgse Meer en is eenvoudig te bereiken via de A44, afslag 8 Leiden-Zuid, daarna de borden Valkenburgse Meer en Smalspoormuseum volgen.

Website: www.stoomtreinkatwijkleiden.nl

Toegangsprijs: Volwassenen € 9. Parkeren is gratis. De museumkaart is helaas niet geldig.

Het Smalspoormuseum is geopend vanaf 10:30. Wij vertrekken op zaterdag 19 oktober tussen 9:15 en 9:30 vanaf het Teylersplein in Nieuwveen en we rijden zo veel mogelijk met elkaar mee.