expo

Expositie "van Station tot Rooie Dijk"

exp1801openVanaf zondag 25 maart is er weer een nieuwe tentoonstelling in onze Oudheidkamer te bezichtigen. Dit keer staan enkele straten in Zevenhoven in de belangstelling.

De expositie, met onder andere veel mooie oude foto’s en ansichtkaarten, toont de geschiedenis van de Stationsweg, het Zuideinde, de Molenweg en ‘t Laantje in Zevenhoven en haar (vroegere) bewoners.

Waar stond ooit het station en hoe zag het eruit? Waarom werd de rooie dijk zo genoemd en waarom is er een Molenweg, terwijl er geen molen te bekennen is in Zevenhoven.

Ook in dit gebied werden na de droogmakerij van de polders Nieuwkoop en Zevenhoven vanaf 1810 verschillende nieuwe boerderijen gebouwd, waaronder de bekende Russische boerderijen; Archangel, Charkow en Wilna. Deze staan er nog altijd.
Boerderij Astrakan staat er niet meer, maar er zijn mooie foto’s te zien en er is zelfs een Astrakan bontjas te bewonderen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Bezoek dan onze Oudheidkamer op zondag van 14.00-16.00 uur en/of op woensdag van 19.30 uur tot 21:30 uur.

Het artikel over de opening vindt u HIER.


 

 

Expositie “Families in Beeld”

fam 1Zondag 10 september start in de Oudheidkamer (Kerkstraat 31) de nieuwe tentoonstelling; “Families in Beeld”. Dit valt samen met de landelijke Openmonumentendagen waarvan het thema is ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

 

Lees meer: Expositie “Families in Beeld”

Expositie 50 jaar Kwiek

kwiek logoDe gymnastiekvereniging Kwiek viert in 2017 haar 50 jarig jubileum.
Ter gelegenheid daarvan wordt in onze Oudheidkamer een tentoonstelling gehouden.

Lees meer: Expositie 50 jaar Kwiek

Expositie "Wij van de Dorpsstraat"

A0 00"Wij van de Dorpsstraat" is de eerste expositie in 2015.

De expositie in de Oudheidkamer geeft een beeld van de panden en de bewoners van de Dorpsstraat in Zevenhoven.

De expositie is 15 maart geopend.

 Bij Fotoalbums (klik HIER) vindt u de foto's van de opening.