...onze Oudheidkamer gaat vanaf 13 juni a.s. weer open voor bezoekers. Klik hier voor meer...

Expositie Dorpsstraat - Winkelstraat geopend

De expositie "Dorpsstraat - Winkelstraat" in de Oudheidkamer is zondag 21 oktober officieel geopend door mevrouw Stichter - Lok.

 

Mevrouw Stichter werd samen met mevrouw Kwakkenbos - Schoorl en de inmiddels 90-jarige mevrouw Bader - Stouten in een antieke Simca van de firma Stichter (vroeger gevestigd aan het begin van de Dorpsstraat) naar de Oudheidkamer gebracht. Daar wachtte inmiddels een flinke groep belangstellenden op de opening van de expositie. Nadat mevrouw Stichter de expositie had “opengeknipt” kon iedereen naar binnen. Voorzitter Aldert Zijl van de Historische kring Liemeer, heette iedereen welkom, met speciale aandacht voor de (oud) bewoners van de Dorpsstraat en bedankte de samenstellers met een klein presentje. Hij legde tevens uit dat er 33 locaties van de Dorpsstraat in beeld zijn gebracht. ‘Bovenaan steeds de huidige situatie en daaronder de geschiedenis die daaraan voorafging’.

Hierna kreeg mevrouw Kwakkenbos het woord. Zij woont haar hele leven al in de Dorpsstraat en haalde wat herinneringen op. Ze noemde inmiddels allang verdwenen bedrijven en ondernemers, maar was blij met de nieuwe ontwikkelingen. ‘De Coop is een mooie ontmoetingsplaats in onze Dorpsstraat en gelukkig is er nu ook weer een patatzaak'.

Acht tachtig plussers

De acht tachtig-plussersTenslotte werd er nog een groepsfoto gemaakt van de aanwezige 80-plussers die allen in de Dorpsstraat wonen of hebben gewoond.  O.a. de heren  J. Speet G. Smeele, de dames Kwakkenbos, Stichter en van Amerongen. Mevrouw Bader bleek met haar 90 jaren de op één na oudste te zijn. Mevrouw Robertz - Verkley telt inmiddels 92 jaar.

Na dit min of meer officiële gedeelte kon men de foto’s gaan bewonderen. Voor zover dat mogelijk was tenminste, want het was wel heel vol in de Oudheidkamer; wat een belangstelling!

Er kon een kop koffie of thee of een ander drankje gedronken worden, en natuurlijk was er advocaat met slagroom.

Veel mensen kondigden aan om op een ander moment terug te komen, om te kijken, verhalen te vertellen en vragen te stellen.

Informatie of materiaal dat voor deze expositie interessant is, kunt u gerust meenemen.

De expositie blijft tot april 2013 te zien in de Oudheidkamer (is inmiddels afgelopen).

Voor een impressie klikt u hieronder: