Expositie 50 jaar Kwiek

kwiek logoDe gymnastiekvereniging Kwiek viert in 2017 haar 50 jarig jubileum.
Ter gelegenheid daarvan wordt in onze Oudheidkamer een tentoonstelling gehouden.

Historie
Gymnastiekvereniging Kwiek is op 4 april 1967 opgericht door onderwijzers van de drie basisscholen uit Nieuwveen. Het waren de heren Maarten Bakker (Christelijke school), Frits Amelunxen (Openbare school) en Jan Wildenburg (Nicolaasschool). Er werd eerst in februari contact gezocht met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en een vertegenwoordiger van deze gymbond (de heer Wolf) werd uitgenodigd en een voorlichtingsavond georganiseerd. Er was meteen veel belangstelling en op 4 april 1967 werd de oprichtingsvergadering met 23 belangstellenden gehouden.

Expositie
Het jubileum wordt op zaterdag 1 april gevierd met twee uitvoeringen in De Ringkant. Zondag 2 april geen tijd om uit te rusten, want dan wordt de expositie in de Oudheidkamer geopend. Leden van het jubileumcomté hebben de afgelopen maanden al een en ander voorbereid. Veel foto's uit de vele plakboeken, oude notulen, vaantjes van wedstrijden en de originele vlag, die ook al zo'n 50 jaar mee gaat.
Er is al veel materiaal, maar als er mensen zijn die nog materiaal hebben dat tentoongesteld kan worden, is men welkom. Denk bijvoorbeeld aan de oude blauwe pakjes of oude clubbladen.
Teun Baas en Adriaan v.d. Klein richten i.s.m. de Historische Kring Liemeer deze expositie in en u bent welkom om een bijdrage te leveren.

Bij fotoalbums vindt u een overzicht van de expositie in beeld (KLIK HIER).