Op 25 november 2018 is door Lenie van der Hoorn de expositie “Echte Winters” in de Oudheidkamer van de Historische Kring Liemeer geopend. Een verslag van de opening vindt u hier

Paneel Annouk1Een deel van de expositie is gevuld met zaken die door bekende sporters uit de omgeving zoals Lenie van der Hoorn, Wil Burgmeijer, Richard van Kempen en Annouk van der Weijden ter beschikking zijn gesteld. Er zijn (privé)foto’s, krantenartikelen, kleding, bekers, medailles, diploma’s etc. te zien.

Verder wordt door middel van foto’s, krantenknipsels, stempelkaarten en medailles aandacht besteed aan streekgenoten die de soms barre Elfsteden- en andere tochten hebben gereden en zijn er veel mooie foto’s van winterlandschappen, familiefoto’s met winterse taferelen, weergrafieken van strenge winters en krantenberichten over vroegere winters te zien.

Panelen foto elfstedentochtenOok wordt in de Oudheidkamer een selectie uit het Schaats & Muts museum “Koud aan de dijk” van Toon en Wil van Kempen in De Hoef tentoongesteld. Het Schaatsmuseum beschikt over een grote collectie schaatsen en mutsen, waarvan de Oudheidkamer een klein deel kan laten zien. Hierbij zijn vaak oude en zeldzame exemplaren. Soms staat het jaartal en de naam van de fabrikant in de schaatsen gedrukt. Sommige oude schaatsen zijn voorzien van een sierlijke krul op de punt. Hoe groter de krul en hoe rijker bewerkt, hoe rijker de familie.

Door Rick van der Hoorn van Jan van der Hoorn Schaatssport uit Ter Aar zijn eveneens een aantal zaken ter beschikking gesteld, waaronder de eerste in wedstrijdverband gebruikte klapschaats uit 1986.

U bent welkom om de gezellige winterse sfeer van vroeger te komen proeven in de Oudheidkamer, Kerkstraat 31, Nieuwveen. Wij zijn geopend op zondagmiddag 14:00 tot 16:00 uur en op woensdagavond van 19:30 tot 21:30.

 

Adres Oudheidkamer:
Kerkstraat 31, Nieuwveen
Openingstijden:
Woensdagochtend 10:00 - 12:00 uur .
Zondagmiddag 14:00 - 16:00 uur .

Wij respecteren uw privacy.
U vindt HIER onze privacyverklaring.

anbi algemeen nut beogende instelling
 Rek. NL11 INGB 0005 0957 17