Genealogie (kennis van de afstamming)

Nogal wat mensen zijn geïnteresseerd in informatie over hun voorouders. Binnen de Historische Kring wordt het onderwerp “Genealogie” door Lenette Rijlaarsdam behandeld. Zij heeft meerdere keren op verzoek van families zich verdiept in de voorvaderen en familielijnen van (vroegere) inwoners van Nieuwveen.
Om meer bekendheid te geven aan het bestaan van de gegevens wordt binnenkort een hoofdstuk aan de website toegevoegd over dit onderwerp. Hier zult u de gegevens vinden van steeds meer familienamen, die in Nieuwveen, Noordse Dorp/Noordse Buurt, Vrouwenakker of Zevenhoven/Noordeinde voorkomen of zijn gekomen.

Het criterium om de lijst op te bouwen is dat een persoon in Nieuwveen geboren – gedoopt – gehuwd – of overleden moet zijn. De lijnen zijn dan voor zover mogelijk naar het verleden uitgezocht. Andere inwoners kunnen als "import" worden beschouwd, waarbij alleen op verzoek de gegevens worden opgenomen.

Uiteraard zal de Kring zich houden aan de regel dat gegevens over levende personen niet worden gepubliceerd tenzij uitdrukkelijk met toestemming. Bovendien zijn de gepubliceerde gegevens slechts een uittreksel van wat er beschikbaar is. Voor verdere details nodigen wij u graag uit in de Oudheidkamer om daar de gegevens te bestuderen en waar mogelijk aan te vullen.

Binnenkort worden de eerste gegevens online gezet. In de loop der tijd zullen er meer gaan volgen.

Heeft u nu al vragen over gegevens van uw eigen familienaam dan kunt u die voorleggen aan Lenette via dit mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Adres Oudheidkamer:
Kerkstraat 31, Nieuwveen
Openingstijden:
Woensdagochtend 10:00 - 12:00 uur .
Zondagmiddag 14:00 - 16:00 uur .

Wij respecteren uw privacy.
U vindt HIER onze privacyverklaring.

anbi algemeen nut beogende instelling
 Rek. NL11 INGB 0005 0957 17