Opening expositie "Wonen en werken aan de Oude Nieuwveenseweg"

Na veel zoeken, verzamelen en praten met oudere bewoners van Nieuwveen start zaterdag 11 september 2010 om 15:00 uur de tentoonstelling:

“Wonen en werken aan de Oude Nieuwveenseweg”

 

De opening wordt verricht door enkele van de oudste bewoners van de Oude Nieuwveenseweg. Zij zullen arriveren in een auto die geheel in stijl is met de expositie.

 

De Oude Nieuwveenseweg is één van de oudste straten van Nieuwveen, al wordt de naam officieel pas gebruikt sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw.
Er is enorm veel, vaak uniek, fotomateriaal binnengekomen en het is een fraai geheel geworden. Veel is er te zien van bedrijven, huizen, van toen en nu, en van de bewoners van deze panden.

Ter gelegenheid van deze expositie heeft de Historische Kring een postzegel uitgegeven, die door veel mensen gekocht is. 
Vanwege de tussentijdse verandering van het uiterlijk van postzegels bleek de kring één vel zeer bijzondere zegels in handen te hebben: zegels waarop het bedrag, 44 cent nog staat.

Tijdens de opening zou aan de hoogste bieder van de internetveiling het zegelvel worden uitgereikt. Daar kwam echter een kink in de kabel (zie video)

 

Iedereen is van harte welkom voor een hapje en een drankje op zaterdag 11 september vanaf 15.00 uur.

Plaats: de Oudheidkamer van de Historische Kring Liemeer, Kerkstraat 31, Nieuwveen.