Volgende Baardman

bm66

De volgende "De Baardman" (66) verschijnt medio/eind maart 2018.

Hier vindt u alvast de inhoudsopgave:

Woord vooraf
Onze voorzitter Alder Zijl, blikt terug en kijkt vooruit. Hij vestigt vooral de aandacht op ons vijfendertig jarig bestaan.

Een ontmoeting met mevr. Wijfjes – Slof
Jan Vervark interviewt wederom een ‘Amstelnaar’ . Mevrouw Wijfjes Slof vertelt over haar tijd aan de Amstel. Ze heeft zowel aan de ‘stille-‘ als aan de ‘drukke’ kant gewoond.

Excursie naar het Vechtstreek museum.
Lenette Rijlaarsdam vertelt over onze excursie naar het Vechtstreekmuseum. Over de reclameactie van Verkade’s verassende Vechtstreek.

Over het Aarkanaal en de Kattenbrug
Gert Rijlaarsdam duikt de historie in van het Aarkanaal en de Kattenbrug. Aan bod komen een aantal theorieën over hoe de Kattenbrug aan zijn naam komt.

Het gemeentewapen van Zevenhoven.
In dit artikel wordt uitgelegd hoe de voormalige gemeente Zevenhoven aan de dubbelkoppige adelaar in haar gemeentewapen kwam.

’t Laantje, een oase van rust in Zevenhoven..
Loes van der Ham en Paul Graveland zijn naar een van de stilste plekjes van Zevenhoven geweest om de levensgeschiedenis van de familie Nieuwenhuizen op hun boerderij Riejan’s Hof op te tekenen.

J.J. Rooversstraat
Inmiddels hebben we in Nieuwveen de J.J. Rooversstraat. Gert Rijlaarsdam en Ad van Dongen blikken nog eens terug op deze markante gemeentesecretaris van Nieuwveen die van grote betekenis is geweest voor de geschiedschrijving over Nieuwveen.

In gesprek met V. H. Boysen, veearts.
Bert Looij interviewt de heer Boysen die woonde in Zevenhoven maar onder andere in Nieuwveen als veearts heeft gewerkt.

Het Bruine Goud
Het delven van de fossiele brandstof ‘Turf’ uit het veen heeft grote invloed op ons landschap gehad maar het leverde ook een aantal spreekwoorden op en veel plaatsen waarin de grondsoort ‘veen’ voorkomt.

Uit de Krant van 1902
Zoals gebruikelijk sluiten we af met de wederwaardigheden van Nieuwveners en Zevenhovenaren in lang vervlogen tijden.


Heeft u interesse in berichten uit uw omgeving? Wordt donateur en u ontvangt "De Baardman" in uw bus!