Historische Kring Liemeer heeft nieuwe voorzitter

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor bestuur en vrijwilligers van de Historische Kring heeft Aldert Zijl de voorzittershamer officieel overgedragen aan zijn opvolger Ruud Schrama (Lees hier het verslag).

RuudSchrama

Wie is Ruud Schrama?

Ik ben ‘n geboren en getogen Nieuwvener en ik woon daar nog steeds. Ik ben het vijfde kind uit ‘n traditioneel groot boerengezin met 11 kinderen.

Mijn vader runde ’n akkerbouwbedrijf in Blokland (Boerderij de Lente). Tot mijn 29ste heb ik hem vaak geholpen op het land en hij vertelde mij toen ook veel verhalen over zijn familie en het boerenleven over met name de periode 1930 - 1970.

Op mijn 29ste kochten wij 500m verderop in Blokland de boerderij van familie Vink welke ik zelf volledig heb verbouwd. Daar woon ik nu nog steeds met mijn vrouw Pien. Samen hebben wij daar onze 2 dochters grootgebracht en ondertussen zijn wij nu ook nog de trotse grootouders van 4 kleinkinderen.

Na 40 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven waarvan de laatste 33 jaar in de dynamische offshore industrie (Heerema Marine Contractors, Leiden) besloot ik in 2016 om de boeg om te gooien, het wat rustiger aan te gaan doen en iets terug doen voor de maatschappij.

De afgelopen 1½ jaar was ik voor Stichting The Ocean Cleanup (Rotterdam) verantwoordelijk om ’n plastic verzamel systeem in de Pacific te krijgen, dat is gelukt. Momenteel verdiep ik mij in duurzaam en pas dit al toe in onze nieuwe “nul aan de meter” woning.

Mijn werkzame leven was uitdagend (ik had ’n voorkeur voor nog nooit eerder gedane klussen, was veel in het buitenland, werkte op alle continenten …….). Ik zie dat uitdagende ook terug in mijn hobby’s: racefiets, mountainbike, bergwandelen, schaatsen op natuurijs.

Toen Aldert mij vroeg om hem op te volgen als voorzitter, heb ik er niet lang over hoeven na te denken. Ik had 2 bestuursvergaderingen bijgewoond en merkte dat zowel het bestuur als de vrijwilligers van HKL gezellige en enthousiaste mensen zijn.

6 januari is tijdens de nieuwjaarsborrel het stokje door Aldert aan mij overgedragen. Ik heb er zin in.

Ruud Schrama