Brandspuithuisjes

Enige tijd geleden kregen we de vraag waar er in Nieuwveen en Zevenhoven zogenaamde brandspuithuisjes hebben gestaan. Dit zijn locaties waar het brandweer materieel werd opgeslagen.

Voor Nieuwveen denken wij dan aan twee locaties: De garage naast het oude gemeentehuis aan de A.H. Kooistrastraat en de garage van het voormalige autobusbedrijf van Koppenol.

Zevenhoven kende ook een brandspuithuisje. Dit stond in het verleden voor de Hervormde kerk aan de Dorpsstraat. Op enkele foto’s is dit brandspuithuisje nog te zien. Op de foto hieronder links zien we de Hervormde Kerk met daarvoor een elektriciteitsgebouwtje en daarvoor (een deel van) het brandspuithuisje.

Een nog veel betere foto is te vinden op de site van het nationaal archief (KLIK HIER). We hebben een deelvergroting van rond 1937 hieronder rechts.

Weet iemand nog meer te vertellen over de brandspuithuisjes? Laat het ons weten!