...de Oudheidkamer is vanaf 12 juli weer open voor publiek. Klik hier voor meer...

Bidprentjes en foto’s eerste heilige communie gezocht

nic 01

In het najaar wordt in onze Oudheidkamer een tentoonstelling ingericht over 150 jaar H. Nicolaasparochie in Nieuwveen. In het archief zijn vanaf 1865 allerlei documenten, foto’s en geschriften bewaard gebleven waaruit een goed beeld verkregen kan worden hoe de parochie zich heeft ontwikkeld. Ook zijn er oude kerkelijke gebruiksvoorwerpen, priestergewaden, kerkversieringen en veel meer waardevol materiaal gevonden om te kunnen exposeren. Wat te denken van het torentje van het noodkerkje in Dorpsstraat, dat de eerste twee jaren dienstdeed als ontmoetingsplek voor de gelovigen?


nic 02Het lijkt ons daarnaast ook interessant om oude bidprentjes en foto’s van kinderen gemaakt bij hun eerste communie ter inzage te leggen of te exposeren. Heeft u nog van deze bidprentjes of foto’s in uw bezit? Neem dan contact op met:   

Wim de Boer tel.: 539346 / 06-34521702 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lenette Rijlaarsdam tel.: 530242 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jan Vervark tel.: 538977 / 06-41933806 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wij maken dan met u een afspraak om daarvan een kopie of scan te maken.
(U hoeft ze dus niet af te staan!)