Het Raadsel Kiebert

In de Oudheidkamer hangen op dit moment twee portretten van het echtpaar Kiebert.
Cornelis Kiebert (1823 – 1881), gehuwd met Geertruida Johanna Roemer (1831 – 1894), was één van de grondleggers van de RK parochie in Nieuwveen. Aangezien deze foto’s in de archieven van de parochie waren opgeslagen, leek  het ons leuk die te exposeren.

Nu kwam er onlangs een bezoekster, een nakomeling uit het geslacht Kiebert, die de portretten herkende, omdat ze als schilderijen bij haar familie aan de muur hingen. Volgens haar zijn het niet Cornelis en zijn vrouw. Haar is altijd verteld dat het haar overgrootouders zijn; Johannes Antonius Kiebert (1861 – 1915) en zijn vrouw Adriana Catharina van Haaren (1864 – 1911).

Uit onderzoek blijkt dat Johannes Antonius een zoon is van de genoemde Cornelis.

Nu onze vraag:
Zijn er mensen die wat meer weten van de familie Kiebert, de familiegeschiedenis kennen of foto’s hebben? Wij zijn nu wel heel nieuwsgierig geworden en willen bovendien geen verkeerde informatie geven.

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vervolg:
In het boek “Nieuwveen, dorp van land en water” vonden we op bladzijde 63 een foto van een wat jongere J.A.Kiebert. De vergelijking is treffend, dus voorlopig houden we het er maar op, dat de foto’s in de Oudheidkamer Johannes Antonius en zijn vrouw voorstellen.