Volgende fase kunstproject "Mythe van de Gouden Pijp"

Talrijke bezoekers aan de Open Monumentendagen in de gemeente Nieuwkoop hebben op 12 september in het gemeentehuis in Nieuwveen en op 13 september 2015 in de Orangerie in Zevenhoven een pijpje gekleid in het kader van het kunstproject “Mythe van de Gouden Pijp” van Ans Vianen. Zij zijn hiermee gefotografeerd door Bert Looij en hebben hun pijp toegevoegd aan een gezamenlijke sculptuur onder het geluid van de scheepsklok. De sculptuur is voltooid door toevoeging van een gouden pijp.

Nu is de tijd aangebroken dat het tweede deel van het project wordt uitgevoerd waarin het kunstwerk begraven gaat worden. Dit zal gebeuren op maandag 9 november a.s. rond 15.30 uur. Als locatie is gekozen voor de stiltetuin achter de RK Kerk aan het Noordeinde in Zevenhoven. Zodra de sculptuur in het gat is gelegd, wordt de scheepsklok driemaal geluid. Tijdens het dichten van het gat wordt het Pijpengedicht van Bessan voorgelezen. Tenslotte wordt met pijpaarde een pijp “getekend” op het graf. Het ritueel wordt gefotografeerd en vastgelegd op film.
Het kunstproject zal volgend jaar worden afgerond door opgraving van de sculptuur.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ans Vianen, tel. 06-40393366 of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.