Knipscheerorgel weer speelklaar

knipscheerDe restauratie van het monumentale Knipscheerorgel in de Ontmoetingskerk is bijna rond. Alle 760 pijpen van het in 1858 gebouwde orgel zijn stuk voor stuk uit het orgel gehaald, zo nodig gerepareerd, geïntoneerd en weer teruggeplaatst. Ook is de blaasbalg van nieuw leer voorzien en is het orgel gestemd.

Hoewel er nog wat ingeregeld en nagelopen moet worden, doet het orgel al wel weer dienst tijdens de zondagse diensten.

Op 30 september a.s. vindt de officiële overdracht plaats met een feestelijk concert. Daaraan zullen de drie vaste organisten meewerken. Ook zullen enkele instrumentalisten optreden.
Het concert begint om 15:00 uur. Na afloop is er een drankje en een hapje.

Vervolgens geeft het Mispagekoor op donderdag 5 oktober een benefietconcert in de kerk. Op het programma staan diverse koorwerken met orgel.
Het concert begint 20:00 uur, entree € 8,00.